Kinderergotherapie richt zich op kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar die problemen ondervinden met het spelen, met de zelfredzaamheid of met het meedoen op school. Hierbij gaat het om activiteiten die kinderen zelf willen uitvoeren of waarvan de school of de ouders het belangrijk vinden dat het kind deze kan uitvoeren.
Bijvoorbeeld:
- schrijven
- stilzitten en concentreren
- werkje organiseren en afmaken
- zelfstandig een opdracht uitvoeren
- plakken, tekenen en knutselen
- aan- en uitkleden, wassen en afdrogen
- hanteren van bestek, eten en drinken
- spelen alleen en/of samen
- Belasting-belastbaarheidsproblematiek
Ook begeleidt onze ergotherapeut kinderen met Sensorische Informatieverwerkingsproblemen. Bij problemen met de zintuiglijke prikkelverwerking kan persoonlijke verzorging, opletten in de klas of het uitvoeren van een taakje of gewoon iets leuks doen meer dan een uitdaging zijn voor kind en ouders. Tips, adviezen en meer begrijpen van het hoe en waarom kan heel welkom zijn.
Onze kracht is het analyseren waarom een kind een handeling niet of moeilijk kan uitvoeren en het geven van training en advies.
Een keer in de week een uurtje therapie is vaak niet voldoende. Om uw kind beter te kunnen begeleiden kan er, met uw toestemming, overleg plaatsvinden met de leerkracht en/of intern begeleider van de school. Uiteraard wordt er, indien nodig ook overlegd met de behandelend arts van uw kind.
Per kalenderjaar vergoedt de zorgverzekering 10 uur aan (kinder-) ergotherapie.
Voor kinderen geldt geen eigen risico. Daarnaast geven een aantal aanvullende pakketten extra vergoeding aan ergotherapie. Ook een persoonsgebonden budget kan besteed worden aan kinderergotherapie.
Wij hebben zorgovereenkomsten met alle zorgverzekeraars en hanteren de met de zorgverzekeraar overeengekomen contractuele tarieven. De zittingen ergotherapie die vergoed worden, declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.
Ergotherapie is direct toegankelijk. Voor behandeling aan huis is een verwijzing van een arts noodzakelijk.